När du ska köpa hästtransport finns det särkilt två punkter som är extremt viktiga och som du måste ha koll på. Det är vikten samt behörigheten. Vi tänkte här lyfta dessa faktorer för att göra ditt köp av hästsläp lite tryggare.

Vikten och behörigheten

Vikten utgör en av de mer grundläggande delarna i köpet av hästsläp. För det första ska du veta vilken körkortsbehörighet du har. Och för det andra hur stora transporter du får dra med den bil du tänkt köra. Till detta tillkommer sedan din häst’s vikt. Eller totala vikt om vi pratar om fler hästar som ska transporteras på samma hästtransport. Du hittar lättast vilken vikt det är frågan om angående släpet för din del i ditt eget fordons registreringsbevis och de papper som medföljer vid besiktning.

Släpvagnskalkylator

Är du ändå osäker på vad det är som gäller när det gäller bilens dragvikt och körkortsbehörigheten? Ja då finns det en utmärkt släpvagnskalkylator på Transportstyrelsen. Mata bara in registreringsnumret på bilen och släpvagnen så får du med en gång reda på om bilen klarar av att dra hästtransporten och om körkortsbehörigheten är tillräcklig för den kör- och släpkombinationen. Läs också mer om vikter här på vår hemsida.

Se här Folksams råd när det gäller att köpa hästtransport:

https://www.youtube.com/watch?v=I6z_KFxOfV4

Vill du veta mer om våra hästtransporter och kanske har frågor om till exempel material och säkerhet så är det bara att slå oss en signal så hjälper vi dig med allt!