Hästtransporten Cheval Liberté Optimax är en av Cheval’s verkliga flaggskepp inom deras hästvagns-sortiment! Denna 4-hästars trailer kan möjligen liknas vid hästarnas Rolls Royce åk.

Cheval Liberté Optimax info

Cheval Liberté OptimaxCheval Liberté Optimax är som sagt en hästtransport som har plats för totalt fyra hästar och komforten för dem har prioriterats i denna vagn. I och med att hästarna placeras i diagonala boxplatser transporteras de på ett mycket komfortabelt sätt.

Tryggt och säkert!

Den robusta och stabila konstruktionen gjort av material mestadels i aluminium och glasfiber medverkar till att hela ekipaget åker på tryggaste möjliga vis. Hästarnas av- och påstigning kan ske smidigt genom dörrar och ramper både på sidan och längst där bak på hästvagnen. Dessutom finns på sidan bredvid den ena dörren en lucka konstruerat som ett fönster för besörjning av bland annat ventilation både när vagnen står stilla och vid själva transporten. Vissa detaljer finns dock bara som extrautrustning, så fråga oss gärna om du har funderingar kring detta.

Utrustningen och tillbehören är annars många och värdefulla. Vid köp av en Cheval Liberté Optimax medföljer i standardutrustningen bland annat den fantastiskt uppskattade Pullman komfort fjädringen vilket är en starkt bidragande orsak till komforten under pågående transport. Automatiskt stödhjul och ställbara mellanväggar är andra finesser som gör transporten av upp till 4 hästar betydligt enklare och säkrare.

För mer information om vilken utrustning som ingår i standard- respektive extrautrustning se vår sida om Optimax.

Cheval Liberté Optimax video

Se här ett videoklipp om hur Optimax delvis fungerar i praktiken: