Välj och vraka här bland alla begagnade hästtransporter i Östergötland du kan köpa för tillfället. Hästsläp i alla möjliga utföranden och prisklasser finns tillgängliga just nu.

Att tänka på vid köp av en begagnad hästtransport

Att köpa en begagnad hästtransport kan vara ett ekonomiskt fördelaktigt alternativ jämfört med att köpa en ny. Men det är viktigt att vara noga med att undersöka transporten för att se till att den är säker och lämplig för dina hästar. Här är några saker att tänka på vid köp av begagnade hästtransporter:

  1. Inspektion av transporten: Se till att du inspekterar transporten noggrant både inuti och utanför. Titta efter tecken på rost, skador och eventuella tecken på läckage. Kontrollera att dörrar, fönster och ventyler fungerar som de ska. Titta på bromsarna, belysningen och däcken.
  2. Storlek: Se till att transporten är tillräckligt stor för dina hästar. Du bör mäta din häst för att säkerställa att den har tillräckligt med utrymme för att stå bekvämt. Det är också viktigt att tänka på transportens totalvikt och se till att det är lämpligt för ditt fordon att dra.
  3. Material: Kolla vilket material transporten är tillverkad av. Aluminium och glasfiber är vanligt förekommande material och är lätta och hållbara. Om transporten är av trä, se till att det inte finns några skador på träet eller tecken på röta.
  4. Historia: Försök att få information om transportens tidigare användning. Har den använts för att transportera hästar regelbundet eller har den stått oanvänd i flera år? Var och hur har den förvarats? Har den någonsin varit inblandad i en olycka?
  5. Underhåll: Fråga säljaren om transporten har underhållits regelbundet och om den har genomgått några reparationer. Om så är fallet, se till att du har tillgång till dokumentation om vad som har gjorts.
  6. Dokumentation: Se till att transporten har rätt certifikat och dokumentation, inklusive registreringsbevis och intyg om besiktning. Om dokumentation saknas, be om att få den innan du köper transporten.
  7. Pris: Jämför priser på begagnade hästtransporter med liknande modeller för att se till att du betalar ett rimligt pris för transporten.

Att köpa en begagnad hästtransport kräver lite extra tid och ansträngning, men det kan vara värt det för att hitta en säker och pålitlig transport för dina hästar. Se vårt utbud av begagnade hästsläp här >>